Cesta medzi Šuňavou a Štrbou je zafúkaná

15.03.2010 Poprad

Poprad/Spišská Nová Ves 15. marca (TASR) – Cesta 18/147 medzi obcami Šuňava a Štrba je uzavretá z dôvodu zafúkania vozovky.
Ján Urban z dispečingu Správy a údržby ciest (SaÚC) Poprad informoval, že na úpravu cesty sa v ranných hodinách vydala fréza, ktorá by mala cestu sprejazdniť do obedňajších hodín.
Cesty I. triedy v okrese Poprad sú momentálne zjazdné a po chemickom posype väčšinou mokré. Na cestách II. triedy vo Vysokých Tatrách je utlačená vrstva snehu, maximálne do piatich centimetrov. Posýpače tam pracujú od rána a priebežne cesty upravujú. Cesty III. triedy v okolí Popradu sú taktiež upravené, nachádza sa tam dvojcentimetrová vrstva utlačeného snehu. "Na horských prechodoch je všetko v poriadku, ani kamionisti nič nehlásili, " priblížil Urban. Na záver konštatoval, že počasie je premenlivé a cestári sú preto v pohotovosti.
Nestále počasie je aj v okrese Spišská Nová Ves. Tomáš Kočiš z dispečingu SaÚC Spišská Nová Ves informoval, že všetky cesty sú v súčasnosti zjazdné a bez problémov. "Cesty sú mokré, len na vyššie položených cestách sa môže nachádzať utlačený alebo kašovitý sneh, " priblížil situáciu.
Posyp bol podľa neho vykonaný na všetkých miestach pod správou SaÚC Spišská Nová Ves, takže šmýkať by sa nemalo. Aj napriek tomu je však potrebné zvýšiť opatrnosť a prispôsobiť spôsob jazdy aktuálnym podmienkam na vozovke. "Môžu sa meniť podmienky, lebo chvíľu husto sneží a fúka vietor, potom je pekne, svieti slnko a topí sa sneh, " upozornil na záver Kočiš.
 

Vyberte región